Post Tagged with: "CIDIstandpunt"

Onderzoek naar strafverzwaring bij hatecrimes

Onderzoek naar strafverzwaring bij hatecrimes

De minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus gaat onderzoek laten verrichten naar de mogelijkheid discriminatoir oogmerk als een wettelijke strafverzwaringsgrond in te stellen bij rechtszaken. Dat laat hij weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Read more ›
מערת המכפלה

UNESCO: Hebron en Grot van de Patriarchen zijn Palestijns erfgoed

    Vandaag bewees de UNESCO opnieuw dat het niet de bewaker is van het cultureel erfgoed van de wereld maar een politiek instrument. De cultuurorganisatie van de Verenigde Naties verklaart de stad Hebron tot “islamitische stad”, inclusief de Grot van de Patriarchen, waar volgens zowel het Joodse als het Islamitische geloof de Joodse aartsvaders Abraham, Izaäk en Jacob zijn […]

Read more ›
CIDI signaleert geen wijziging in beleid Hamas

CIDI signaleert geen wijziging in beleid Hamas

Hamas leider Mashal presenteerde gisteren het “Vernieuwde Handvest” van Hamas. Kort samengevat is de boodschap: Nee tegen ‘De Zionistische entiteit’, Nee tegen Oslo, Nee tegen het opgeven van zelfs een stuk “bezet Palestina” en Nee tegen het staken van het gewapend verzet.

Read more ›
CIDI roept ministers Blok en Plasterk op om Hamas-conferentie te verbieden

CIDI roept ministers Blok en Plasterk op om Hamas-conferentie te verbieden

Het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI), heeft de ministers Blok (Veiligheid & Justitie) en Plasterk (Binnenlandse Zaken) middels een brief opgeroepen om de voorgenomen conferentie Palestinians in Europe op 15 april in Rotterdam te verbieden. De organisatoren van de conferentie zijn verbonden aan terreurorganisatie Hamas.

Read more ›
BewustMoslim bagatelliseert Jodenvervolging

BewustMoslim bagatelliseert Jodenvervolging

Op 26 februari organiseert het radicale platform BewustMoslim in Hilversum een conferentie waarin vooroorlogse Jodenvervolging gelijkgesteld wordt aan hedendaagse moslimhaat. Notabene op de 76e herdenkingsdag van de Februaristaking tegen de Jodendeportaties zal deze bijeenkomst in Hilversum gehouden worden.

Read more ›

Band Amsterdam-Tel Aviv: bespreking uitgesteld

Voor wie het had gemist, er was weer eens een oproep gedaan aan de Amsterdamse gemeenteraad om de samenwerking (of wat er nog over is van dat plan: de niet-stedenband dus) tussen Amsterdam-Tel Aviv te verbreken.

Read more ›
CIDI: Stel kwaliteitscriteria in voor schoolboeken

CIDI: Stel kwaliteitscriteria in voor schoolboeken

CIDI roept de staatssecretaris van Onderwijs op om kwaliteitscriteria voor schoolboeken in te stellen.
De ophef over onjuistheden en tendentieus taalgebruik in het leskatern Midden-Oosten van Thieme-Meulenhoff is de tweede discussie in korte tijd over de kwaliteit van een schoolboek.
Klik hier voor het persbericht.

Read more ›
Even voorstellen: Hanna Luden

Even voorstellen: Hanna Luden

Op 1 september start Hanna Luden als directeur van CIDI. U hebt het zeker gelezen in de media of via ons infonetwerk. U weet dus wat basisfeitjes.
Als het gaat over Joodse en Israelgerelateerde zaken kent u haar misschien als voorzitter van het Genootschap Nederland-Israel of als secretaris van de Stichting Jiddisj, maar veel mensen kennen haar ook niet.
CIDI Nieuwsbrief stelde de nieuwe directeur een paar vragen, om haar aan u voor te stellen.

Read more ›
Keiharde garanties veiligheid Israel nodig bij vrede

Keiharde garanties veiligheid Israel nodig bij vrede

De deadline voor het accepteren van Kerry’s ‘framework’ voor vrede tussen Israel en de PA nadert, de rakettenregen uit Gaza is weer op gang gekomen en aan de grens met Syrië vallen Israelische gewonden. Voor vrede zijn keiharde garanties nodig voor de veiligheid van Israel, schreef CIDI-directeur Esther Voet in de Internationale Spectator.

Read more ›
CIDI-commentaar: Ethiek

CIDI-commentaar: Ethiek

“In Trouw stellen Willem Aldershoff, ‘adviseur EU-beleid Israel/Palestina’, en ‘deskundige’ in Europees recht Michel Waelbroeck, open en bloot het bestaansrecht van Israel als staat voor het Joodse volk ter discussie. Ze gaan daarmee voorbij aan het zelfbeschikkingsrecht waar ook het Joodse volk recht op heeft.
Nederlandse bedrijven als Vitens en PGGM zien het ineens als hun ethische plicht om, na overleg met ons ministerie van Buitenlandse Zaken, activiteiten in Israel te staken. Ze schermen met begrippen als ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ en ‘ethisch entrepreneurschap’.
Het hele conflict tussen de Israeli’s en de Palestijnen gaat niet meer om feiten, het gaat om zwartepieten en zwarte schapen. Israel werd vorig jaar zo’n twintig keer veroordeeld door de VN, alle andere landen in de wereld samen vier keer. Nee, laten we het niet hebben over de onmenselijke behandeling van Sinti en Roma in de EU, over het rücksichtsloze landjepik van China in Tibet, laat staan over het dramatische lot van minderheden en vrouwen in de Arabische wereld.
Ethiek? Praat mij niet van ethiek, daar heeft dit al lang niets meer mee te maken”, aldus het commentaar van Esther Voet in Israel Nieuwsbrief van februari.

Read more ›